Vragen en antwoorden over urinesteen:

Aanslag van urinesteen en kalk in een toilet of urinoir is een bekend probleem waar we regelmatig vragen over krijgen, hier enkele antwoorden. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Wat is urinesteen nou precies?

Urinesteen en urinesteenaanslag is te vergelijken met kalkaanslag In water zit kalk, een mineraal wat kan neerslaan op oppervlakken

In menselijke en dierlijke urine zitten minerale zouten die kunnen neerslaan op oppervlakken, zoals het toilet en urinoir. Het betreft hier verschillende zouten, zoals fosfor, calcium, kalium, natrium en magnesium die onmisbaar zijn voor levende wezens. Het teveel aan deze mineralen wordt met de urine als afvalstof afgevoerd uit het menselijk lichaam. Het zijn overigens dezelfde minerale zouten die bij sommige mensen nierstenen veroorzaken.

Deze hardnekkige aanslag is gemakkelijk te verwijderen met de urinesteenverwijderaar van ROVEQ

Waarom is het zo belangrijk deze hardnekkige urinesteenaanslag te verwijderen?

Deze hardnekkige aanslag van urinesteen vormen een ideale voedingsbodem voor allerlei bacteriën en schimmels. Het ziet er niet alleen onhygiënisch uit, het is het ook!

Deze vervuiling gaat vaak gepaard met een zichtbare bruine aanslag en een overheersende stank. De urinesteen kan zich ook ophopen in de sifon en afvoerleidingen.

Bruine aanslag in het toilet, wat is het beste product om te gebruiken?

Voor het verwijderenen oplossen van urinesteen heeft ROVEQ drie producten in het assortiment.

Voor de dagelijkse schoonmaak en lichte urinesteenaanslag, en om urinesteen in de leiding grotendeels te voorkomen: ROVEQ toiletreiniger.

Voor het verwijderen van hardnekkige aanslag in het droge gedeelte van de toiletpot, urinoir en de achterliggende leidingen van een urinoir: ROVEQ superontkalker GEL

Voor het echte zware werk, bijvoorbeeld de leidingen achter een toiletgroep of complexe leidingsystemen: ROVEQ superontkalker LIQUID.

Hoe kan ik de aangroei van urinesteen voorkomen?

Door met de regelmatige schoonmaak gebruik te maken van onze unieke toiletreiniger voorkomt u aangroei van urinesteen en kan u lichte urinesteenaanslag weer eenvoudig verwijderen.

Kan ik niet gewoon een andere ontkalker of chloor gebruiken?

De ontkalkers van ROVEQ zijn uniek in zijn soort, afkomstig uit de luchtvaartindustrie en gemaakt om hardnekkige aanslag te voorkomen zonder de onderliggende materialen aan te tasten. Onze ontkalkers zijn dan ook volledig veilig voor de (RVS) toiletpot, achterliggende leidingen en afdichtrubbers. Het lost de urinesteen op en brokkelt het niet af.

Veel middelen op de markt zijn corrosief, deze producten herkent u direct aan het corrosief / bijtend symbool op de verpakking. Deze producten hebben een aantastende werking op de materialen en brokkelen urinesteen af waardoor de leiding verderop weer verstopt kan gaan zitten.

Chloor / bleekmiddel verwijdert geen vervuiling, maar doodt de bacteriën en bleekt de toiletpot. De sanitaire ruimte lijkt nu schoon en “fris” te ruiken. Enkele uren later is de vervuiling vaak weer te zien en de stank weer te ruiken.

Urinoir is verstopt, hoe los ik dit op?

Lees gerust verder op deze website, we bieden diverse oplossingen aan. Neem gerust contact op voor persoonlijk advies.